Handboll i Burlöv

Skånes Handbollsförbund och har tillsammans med Burlövs kommun och HK Malmö under den gångna säsongen drivit ett projekt för att få igång handboll igen i Burlövs kommun. Grupper har startats och en hel del handbollsevent som ScandIberico, Regionträning för F02 och herrlandslagsträningar har förlagts till den nya fina Burlövshallen. Nu tas nästa steg i etablerandet av handbollsporten på orten. Nu bildas föreningen HK Burlöv. Ordförande är Robert Andersson en gedigen eldsjäl inom handbollen.
Vem är Robert Andersson?
Jag är en handbollsnörd som varit med i många år inom handbollen. Först som spelare och sedan som ledare.Varför brinner du för handbollen i Burlöv?
Min handbollsresa började i Burlövs Handbollförening som den hette på den tiden. Det känns som en genomtänkt nysatsning när både kommunen och förbundet vill hjälpa till. Det är en kommun med många barn och olika bakgrunder och det finns en social insats att göra.Berätta lite om handbollens historia i Burlöv!
Burlövs HF bildades 1975 och eldsjälen var Kaj Lind. Det var mest pojklag i början men det fanns både dam och herrlag. Nästa eldsjäl var Jens Christensen som drev handbollen i många år.  Det finns ett par fina kullar som t ex P65/66-kullen och P69/70. På 80/90-talet var det en satsning under namnet Pölsemannen där klubben var nära att kvala till Allsvenskan. Tyvärr lades handbollen sedermera ner.Skånes HF är fortfarande involverade i projektet. Hur känns det?
Det känns positivt. På sikt skall föreningen klara sig själv men i uppstarten är det tryggt.

Föreningen kommer att ha två seriespelande lag till hösten. Berätta mer!
Vi gör en mjukstart med ett Flickor 9 och ett Pojkar 9-lag i minihandbollen och det känns inspirerande och kul och så skall vi föröka att växa därifrån!

Vad är den långsiktiga visionen för HK Burlöv?
Få igång en fungerande förening. Bli ett vettigt och bra alternativ för ungdomar som finns i kommunen! Bli en förening som gör en stor insats socialt!

Vart kan man vända sig om man på något sätt vill vara med i handbollen i Burlöv eller börja spela?
Vi behöver ledare, personer som vill hjälpa till med allt praktiskt och spelare! Ta kontakt via epost roason.andersson@gmail.com  eller telefon 0722-86 29 40