LVHK en klubb i medvind som kommer till EHF Euro cup

Hemsidan har fått en pratstund med Morten Husby Ordförande i LöddeVikings HK.
Ni har redan köpt ett stort antal föreningsbiljetter till EHF Euro cup Swe-ESP. Hur kan det komma sig att ni prioriterar så?
Det är eliten i världen på ”hemmaplan”! Att kunna erbjuda detta för 140 kr per biljett till våra medlemmar, för att se EM finalisterna på hemmaplan, det tycker vi är fantastisk. Att detta skapar inspiration för våra ungdomar, upplevelser och minnen för både stora och små är ju ett fantastisk sätt att marknadsföra världens bästa sport. Och dess fler vi är, dess roligare är det! Bra handboll uppskattas tydligen väldigt bra i Lödde. Men man måste också ”orka” att marknadsföra det, sälja in det. Får man inte veta om det…. Ja då kommer ju ingen….Föreningen har i övrigt mycket vind i seglen. Vad beror denna framgång på!?
Det finns många svar på den frågan. Det är ett flertal faktorer. Detta är ett långsiktigt arbete, som startades för flera år sedan. Nyrekrytering är oerhört viktig, annars får vi ”hål” i framtiden, så den är vi noga med. Vi har också turen att ha många ”gamla” handbollsmänniskor som har bosatt sig i Lödde, som brinner för vår sport. Detta har medfört att vi är väl rustade på ledaresidan. Vi satsar också på att utbilda våra ledare väl, så vi kan ta väl hand om de aktiva. Att vi också har fått riktigt snurr på vår sponsorverksamhet, är oerhört viktigt, något vi också är väldigt tacksamma för. En bra ekonomi är en förutsättning för en tillväxtförening som vi är.Ni håller på att sätta Lödde på handbollskartan. Vad har. Ni för framtidsplaner?
Lödde har på några år blivit en riktig handbollsort. Vi har en ny hall, och nu en av Skånes största ungdomsföreningar. Det ska vi förvalta väl framöver. Vi har många bollar i luften, men det viktigaste för oss är att barn- och ungdomar har kul och känner en gemenskap i handbollen, hellre än att hänga på stan, eller sitta stilla framför en dator på kvällarna. Vi har stora kullar med barn i många årsklasser nu, och för oss är det viktigt att de får rätt utbildning, på rätt nivå, så de håller på länge! ALLA SKA MED. Att vi har fått igång en handbollsakademi på Björkenässkolan, som Ola Månsson driver, är ju också en positiv effekt. Många duktiga handbollsspelare slutar i den åldern de ska börja på gymnasiet, om de inte kommer in på handbollsgymnasiet. Jag tror vi tappar många duktiga handbollsspelare där. Det måste vi försöka undvika. Att ha rätt utbildning innan denna period, tror vi av bevarandeperspektiv, är viktigt. Sedan är det väl så, framgång föder framgång med, så vi får nog en del gratis där. Vi får bygga sten för sten, så får vi se hur långt det tar oss.