Ny satsning: Handboll Fitness!

Sport Fitness är ett paketerat träningskoncept för idrottsföreningar som vill utveckla sitt träningsutbud och bredda sin målgrupp. Träningskonceptet går under samlingsnamnet Sport Fitness med idrottspecifika satsningar så som Floorball Fitness, Handboll Fitness och Hockey Fitness.

Enkelt och lustfyllt
Idén med Handboll Fitness är att idrottsföreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa på idrotten, men även de som vill komma tillbaka till idrotten och dess gemenskap. Målgruppen är barn, unga och vuxna med eller utan erfarenhet av idrotten.
Träningen anpassas efter målgruppen och till föreningens förutsättningar med stöttning av Sport Fitness representanter. Föreningen kan med enkelhet erbjuda målgruppen ett lustfyllt och kravlöst sätt att utöva sin idrott.

Paketerat och flexibelt
Med tydligt beskrivna övningar och en enkel struktur på träningspasset blir träningen allsidig och lätt att genomföra både för deltagare och instruktörer. Fler kan träna, fler kan hålla i passet och igenkänningsfaktorn av träningen skapar en trygghet som lätt kan attrahera nya medlemmar in i föreningslivet.

Puls – Power – Play
Övningar med kroppen som redskap blandas med idrottsspecifika övningar. Träningskonceptet bygger på Puls – Power – Play. Deltagaren får upp pulsen, stärker sin kropp och får spela, spela, spela. Effektivt och genialiskt! Träning och glädje står i centrum och bidrar till den gemenskap som föreningslivet erbjuder.

Det ska vara enkelt att komma igång med Handboll Fitness. Därför finns organisationen för Sport Fitness med er inledningsvis för att sedan låta träningen gå över till något som blir självgående i föreningen. Det ni behöver göra är att bestämma en tid och plats, ha en grupp redo!

De föreningar som sedan bestämmer sig för att starta en Handbollfitness grupp kommer att få stöd av Skånes HF med ett utrustningspaket.

Tror du att Handboll Fitness skulle passa i din förening och vill ha mer information om hur ni kommer igång?

Kontakta Sarah Jaxell, projektledare för Sport Fitness, med ett mail till sarah.jaxell@skanskidrott.se

Läs mer på: http://www.skaneidrotten.se/SportFitness/

Testa Handboll Fitness 25/11 i Malmö: https://www.facebook.com/events/397890817757199/