Inför SverigeCupen del 2

Efter en del detektivarbete har nu tjejledarnas svar också dykt upp hos redaktionen. Självklart är det laddade spelare och ledare även här. Ledarna (Sofia Pripp, Sara Holmgren, Tommy Sjölander och Roger Svensson) ger här sin syn på förberedelser och tankar inför helgens SverigeCup. Foto: IK Lågan

Hur ser era förberedelser ut inför Sverigecupen?

Vi har haft ett lite annorlunda upplägg detta år jämfört med tidigare. Vi är totalt sex ledare, fyra tränare, en målvaktstränare och en Skånelagsansvarig. Vi delade upp föreningarna i Skåne mellan oss tränare och åkte ut och besökte dem alla under våren. Detta för att skapa ett närmre samarbete och för att få en mer givande dialog mellan ledarna i föreningarna och oss i Skånelaget.

Vi tycker det var ett mycket bra sätt att komma närmre föreningarna och spelarna i deras naturliga miljö och även avdramatisera hela grejen lite genom att visa att vi ledare är människor vi med.

Utöver det så har vi haft tematräningar hela våren som Skånes Handboll hållit i. Dessa har varit uppdelade på position, dvs MV, K6, M6 osv och där inbjudna tränare från hög nivå hållit i passen. Utöver detta så har uttagningarna skett och därefter några träningstillfällen och träningsmatcher.

Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen?

Först och främst att det blir ett minne för livet för tjejerna och även för oss ledare. Att vi skall komma dit och bjuda på rolig, fartfylld handboll.

Det ÄR ett väloljat arrangemang så för oss ledare gäller det att få tjejerna att njuta så mycket det bara går.

Har vi med oss tjejer hem från denna helg med leenden på läpparna så har det varit en bra helg.

Berätta lite mer om era lag?

Vi kommer med två lag till Sverigecupen, Skåne röd och Skåne gul. Vi har 11 föreningar representerade här och det är superroligt tycker vi. Vi har jobbat endast utifrån att skapa de två jämnaste lagen vi kan tänkta oss och det tycker vi att vi lyckats bra med. Vi har en del skillnader i karaktärer på spelarna men vi har hela tiden vägt in för och emot och sett till att vågskålen inte tippat över på något håll. Det är två lag som vill springa mycket, jobba hårt bakåt och avsluta med precision…resten får ni se på plats. Det är två lag med väldigt mycket positiv energi som de inte är rädda för att dela med sig av till varandra.

När publiken bänkar sig för att se er spela, vad kan de förvänta sig?

Glädje, målmedvetenhet, vilja och finess.

Vi har många spelskickliga spelare som kommer att bli roliga att följa under helgen men främst kommer det att vara lagen/grupperna som är styrkan för oss.

Vad ser ni mest fram emot under Sverigecupen?

Att få spela många roliga handbollsmatcher och träffa många roliga och glada spelare och ledare.