Spelarutbildningen för 05:or

Svenska handbollförbundet sjösatte 2018 den nya Spelarutbildningen som ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J, U och A-landslag. Den nya spelarutbildningen 2.0 är synkad med NIU-gymnasierna.

 

Syftet med Spelarutbildningen

Vi vill utbilda och utveckla Skånska ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Skånsk handboll vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0 Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Fokus ligger på utbildning och inte på selektering. Alla spelare får var med oavsett nivå.

 

Materialet till spelarutbildningen 2.0

Materialet tar höjd i att fler spelare skall vara med längre, med tydligt fokus på utbildning och lärande, samt där förbundets intention att vara i världsklass står i centrum. Ett gediget material är framtaget och om någon är intresserad kan man köpa materialet t här https://www.sisuidrottsbocker.se/produkt/handbollens-spelarutbildning/

 

Systemet fram till A-landslaget

SHF har också tagit fram en översiktsbild där man kan se hur systemet fungerar. Du hittar den här:

https://www.svenskhandboll.se/imagevaultfiles/id_19443/cf_31/elitverksamheten_-versiktsbild.pdf

 

Hur fungera spelarutbildningen?
I Skåne erbjuder vi samtliga spelare att bjudas in till tre olika tematräningar

  1. Individuellt anfallsspel
  2. Individuellt försvarsspel
  3. Försvarsspel grund
  4. Målvaktsspel.

Där får man träffa våra högklassiga instruktörer som nästan alla är NIU-tränare, elittränare och alla har erfarenhet av svensk landslagsverksamhet på något sätt!

Tematräningarna är ett komplement till klubbarnas spelarutbildning. Vi ser väldigt gärna klubbledare på läktarna som kan ta med sig träningstips hem.

Vi behöver två målvakter på alla passen. Målvakterna kommer sedan att bjudas in särskilda målvaktspass.

 

 

Hur fungerar det med distriktslagen?
Samtliga 05:or erbjuds alltså tre tematräningar i mars-april som hålls av topptränare i Skåne. Ibland kommer Skånelagstränarna och tittar på tematräningarna.

Efter tematräningarna är nästa steg att 05:orna bjuds in till distriktslagsträningar med start i maj månad. Så småningom tas spelare ut till två distriktslag med 28 spelare av varje kön. Sverigecupen spelas för -05 i november 2020.

 

Avgiftsfritt!
Sparbanken Skånes ägarstiftelser har valt att gå in och göra spelarutbildningen kostnadsfri för föreningarna/spelarna vilket är fantastiskt bra för Skånsk handboll. Om man har anmält sig och inte dyker upp kommer Skånes Handbollförbund att ta ut en avgift på 200:- av föreningen. Ev återbud skall skickas senast dagen innan till emme@skanskhandboll.se

Även Distriktstränaringarna är avgiftsfria fram till och med SverigeCupen. Där tar vi dock en avgift på ca 2200:-/person för att täcka utgifter som resa, overall, gästkort mm.

Alla frågor som rör Distriktslagen skall gå till Richard Mauritsson richard@skanskhandboll.se

 

Anmälan
Endast spelare födda 2005 är inbjudna. Varje spelare får anmäla sig till maximalt tre utbildningspass. Välj bland de olika passen vilka som du helst vill gå och ange! Anmäl dig till minst sex pass så väljer vi ut tre efter allas önskemål. Transport får man ordna själv! Anmälan skall ske på länkarna nedan. Varje spelare anmäler sig själv! Det är inte säkert att man får det tillfälle som man har valt. Vi vill ha max 20 spelare på varje tematräning. Det kommer innebära att vissa träningar bli fulltecknade och vi kör på först till kvarn-principen.

Det är viktigt att vara ombytt i god tid ha med sig en vit och mörk-t-shirt, en pumpad boll, vattenflaska och ev tejp för eget bruk med sig. Vi kör inget klister innan sommaren men efter sommaren kan man ta klister med sig om man önskar!

 

Anmälningslänk senast 5 mars

https://forms.gle/o4TbRfKcbhWsPrqs8

 

 

 

 

 

Våra instruktörer

Tomas Axnér  
Framgångsrik tränare i LUGI Herr sedan många år. Var i många år toppspelare i Tyska Bundesliga. NIU-instruktör. Tomas är också Förbundskapten för P02/03-landslaget.

 

Marcus Quist
SHF-utbildad målvaktsinstruktör som jobbat på elitnivå i många år i Team Eslöv, i Lyngby (DK) och arbetar numera i Norge.

 

Ola Månsson

Framgångsrik tränare i H65 damer sedan många år med SM-guld på meritlistan. Har varit proffstränare i Danmark. NIU-instruktör. Ola har också varit Förbundskapten för F96-landslaget.

 

Johanna Wiberg

En gång i tiden framgångsrik lagkapten i landslaget och utlandsproffs. NIU-instruktör. Erfarenhet som elittränare.

 

Lina Möller

En gång i tiden framgångsrik spelare i landslaget och utlandsproffs. NIU-instruktör. Erfarenhet som elittränare. Instruktör på Tränarskolan.

 

Jerry Hallbäck

En gång i tiden framgångsrik spelare i landslaget. NIU-instruktör. Mångårig erfarenhet som elittränare, numera i Ystads IF.

 

Björn Sätherström

Elittränare i IFK Kristianstad, tidigare Veszprem. A-Landslagserfarenhet från Sverige och Ungern.  Förbundskapten för P04/05. NIU-instruktör.

 

Bjarne Persson

Fd Elittränare. Instruktör på Tränarskolan. Mångårig ungdomstränare.