Info Skånes HF med anledning av coronaviruset 12 mars

Text publicerad av Skånes HF, torsdag 12 mars 18:49

Notera att det finns en ny text daterad den 16 mars

Svenska Handbollförbundet (SHF) har idag torsdag 12 mars kl 17.00 lagt ut följande info på hemsidan:

https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Medanledningavcoronaviruset/

 

Här nedan kommer information om vad som gäller i Skånsk handboll.

Observera att denna information och dessa beslut gäller i nuläget och tillsvidare. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel. För aktiviteter längre fram än de som beskrivs nedan bevakar vi utvecklingen och fattar fortlöpande beslut.

 

TÄVLINGSVERKSAMHET I SKÅNE

Seriespel seniorer
Samtliga grundserier för seniorer slutförs enligt fastställt spelprogram. Ingen publik tillåts på matcherna.

Kval seniorer
Alla kval i Skåne flyttas fram och beräknas starta i mitten av april.

Seriespel barn & ungdom tom U19
Samtliga ungdomsserier avslutas från och med fredag 13 mars.

Ungdoms-SM/USM
SHF ansvarar för USM och följer utvecklingen och nya beslut kan fattas med kort varsel.

Steg 4 slutförs enligt fastställt spelprogram. Ingen publik tillåts på matcherna.

Deltagande lag, inklusive arrangör, tillåts delta med max 30 personer per trupp.

Arrangerande förening tillsätter de funktionärer som krävs för att kunna genomföra arrangemanget.

SHF hänvisar vidare till ledarens ansvar kring representation och deltagande och de rekommendationer som finns i den allmänna informationen.

SHF planerar för att kunna genomföra finalspelet i USM den 24-26 april.

Sanktionerade ungdomsturneringar
SHF kommer att starta en dialog under kommande vecka med, i första läget, arrangörer av sanktionerade ungdomsturneringar som är planerade i mars/april.

 

FÖRENINGSVERKSAMHET i SKÅNE

Träning

Alla ungdomslag rekommenderas upphöra/pausa alla gemensamma aktiviteter och träningar tillsvidare. Individuell träning rekommenderas istället. Det är upp till föreningen om de lagen som är kvar i USM-skall träna kollektivt.

 

Resor
Svenska Handbollförbundet/Skånska Handbollförbundet rekommenderar tills vidare restriktivitet gällande resor. Endast verksamhetskritiska resor bör genomföras. Detta gäller såväl inrikes- som utrikes resor. Följ UD:s reserekommendationer >>

 

SKÅNES HANDBOLLFÖRBUND´s VERKSAMHET

Utbildningar
Skånes handbollsförbunds utbildningar/kurser så som exempelvis BAS, TS1, TS2 skjuts tillsvidare upp. Det innebär t ex att TS2 i Malmö 14-15/3 och TS1 i Ystad 28-29/3 skjuts på framtiden. Hur det blir med utbildningstillfällena i april får vi återkomma med.

Spelarutbildningen för 05:or

Skånes handbollsförbunds spelarutbildning för 05:or ställs in under mars månad. Vi återkommer angående april. Vi planerar för Skånelagsträningar i maj men återkommer om det också.

Summer camp 22-25/6

Skånes Handbollförbund planerar för att genomföra detta men vi vet inte om det är möjligt ännu. Vi återkommer med mer info.

 

 

ÖVRIGT
Undvik onödiga kontakter
Handboll är en kontaktsport och den som har sjukdomssymtom ska inte delta i vår verksamhet. Den som är frisk kan delta som vanligt. Däremot rekommenderas att all onödig kontakt mellan och inom lagen/lagledningen/domare och funktionärer begränsas. Vi tar inte i hand innan/efter match utan väljer att hälsa på och tacka varandra genom exempelvis en uppsträckt hand, hälsning med fötterna, applåder, nickningar eller på annat sätt.

Föreningar
Föreningar fattar, bortsett från den information vi här publicerat, fortsättningsvis enskilda beslut gällande den egna verksamheten och kan uppmana personer/publik/spelare/ledare/medarbetare att inte besöka handbollsevenemang/-träningar/-matcher. Vi vill be alla att hålla sig uppdaterade via folkhalsomyndigheten.se om det rådande läget.