Utbildning i ledarskap med Mattias Andersson

I Skåne har vi ett utvecklingslag för unga lovande ledare! Ansvarig för utbildningen är vår målvaktslegendar Mattias Andersson (CHPS – Centrum för högpresterande system). Läs mer om utbildningen och vad den innehåller här:

http://skanskhandboll.se/2020/02/14/utbildning-i-ledarskap-med-mattias-andersson/

 

Föreningarna i Skåne har fått nominera unga ledare mellan 18–30 år som är ambitiösa, vill något med sin handboll och ser sig själv i någon roll inom handbollen i framtiden! Vi är glada över att ha fått in mycket fina nomineringar! Nu kan vi meddela vilka ledare som har kommit med i denna unika utbildningssatsning som kommer igång i maj! Ledarna är:

 

Johannes Roswall Lågan  

Johannes är aktiv i IK Lågan som tränare för damjunior. Har ett stort intresse och hjärta för barn- och ungdomshandboll. Varit aktiv som spelare i 10 år och som tränare i 4 år. Johannes har det stora privilegiet att jobba med idrott på heltid i IK Lågan.

 

Sara Lunga Lödde Vikings

Sara är tränare för Flickor16 i Lödde Vikings handbollsklubb och har så varit ledare i sex år. Sara älskar handboll och har hållit på med det i 17 år. När Sara inte hänger i olika hallar så studerar hon till socionom.

 

Anton Olsson Skurup       

Anton ungdomsledare i Skurups handboll sedan fyra år tillbaka. Anton har alltid varit sportintresserad och att vara med och följa den enskilda individens utveckling hos ungdomarna tycker Anton är helt fantastiskt.

 

Louise Nilsson IFK Kristianstad

Louise är ungdomsledare för F05 i IFK Kristianstad. Handboll har alltid varit en stor del av Louise liv och eftersom hon inte själv kan spela längre är hon tacksam över sin nya roll i klubben som tränare istället. Louise har varit ledare i 2 år och håller på att avsluta sin TS2-utbildning.

 

Jesper Skoog Lödde Vikings                                         

Jesper ungdomsledare i Lödde Vikings där han också är anställd. Jesper har varit ledare i fem år i hemorten Eskilstuna. Innan dess spelade han handboll i ca. 14 år.

 

Camilla Rohlén IFK Malmö                     

Camilla är engagerad som ungdomsledare i IFK Malmö. Trots olika åtaganden inom handboll som bland annat ungdomsledare och distriktslagstränare har åren och uppdragen bara börjat räknas och det är många år kvar framöver i denna fantastiska roll, tycker Camilla. För detta krävs det utbildning och kunskap och denna gång från Mattias Andersson!

 

Albin Strandqvist OV Helsingborg

Albin är ungdomsledare i OV Helsingborg P07. Handboll är något Albin verkligen brinner för och Albin har varit ungdomsledare i olika former under cirka fem års tid, för olika ungdomslag och inom OV:s samhällsprojekt ”Handbollsskola för alla”. Albin har själv spelat i 12 år men fick lägga skorna på hyllan för några år sedan pga. av skador.

 

Fredrik Björkman OV Helsingborg

Fredrik är delat huvudansvarig för OV Helsingborgs damlag som till vardags huserar i Allsvenskan. Fredriks handbollskarriär har pågått i drygt 20 säsonger, samtliga i OV Helsingborg. Fredrik har t ex. 100 matcher i Allsvenskan och Handbollsligan.

 

Ebba Hansson IFK Kristianstad

Ebba är ungdomsledare i IFK Kristianstad. Ebba har varit ledare i ett år då hon slutade spela handboll, men insåg snabbt att hon inte kunde leva utan sporten. Ebba brinner för att se spelare utvecklas både som handbollsspelare och individ.

Mads Lyhne Nielsen

Mads är tränare för Utvecklingslaget på damsidan i LUGI. Mads är Dansk och har bl a varit ledare i Ajax, Köpenhamn. Mads pluggar Idrottsvetenskap i Malmö och brinner för att se spelare utvecklas!