Nyheter inom Tävling 20-21

I Skåne vill vi utveckla och bredda handbollssporten ytterligare. Vår verksamhetsidé pekar på att fler skall erbjudas möjlighet att upptäcka denna underbara sport och att vi skall prova nya vägar. I den andan blir det kommande säsongen flera intressanta förändringar inom Tävling.

EMP ner till 12 år

Vi har i flera år i Skåne haft EMP (Elektroniskt matchprotokoll) från seniorserier ner till 15 år. Nu löper vi hela linan ut och inför EMP även i U14, U13 och U12-klasserna. Gränsen går vi 12 år eftersom det är där vi har tabeller. Beslutet innebär att alla matcher från U12 och uppåt kommer att kunna följas på Livescore och att alla lag i dessa klasser måste utbilda Matchfunktionärer som kan hantera EMP!

 

Riktlinjer seriespel 16-20 matcher per säsong

Eftersom seriespelet på ungdomssidan kan variera väldigt mycket i antal lag mellan sju lag i serien upp till 14 innebär det att antalet seriematcher kan variera från 12 upp 26. Detta är inte rimligt. Detta gör att det är väldigt svårt för ledarna att planera en hel säsong med cuper, USM och annat. Säsongen börjar och slutar också vid olika tidpunkter beroende på hur många lag som råkar vara i en serie. Därför inför vi att alla ungdomslag i Skåne spelar cirka 18 (16-20) seriematcher per säsong oavsett hur många lag det finns i serien. Det innebär att man ibland inte möter alla lag lika många gånger i serien, men alla spelar lika många matcher.

 

Kortplanshandboll  för U10

Svenska Handbollförbundet har med inspiration från Danmark bestämt att vi skall införa kortplanshandboll för U10. Syftet är att öka aktivitetsgraden, bollkontaktsgraden och göra spelet roligare och mer utvecklande.

På SHFs hemsida kan du läsa mer om Kortplanhandboll: https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Svenskhandbollinforspelpakortplan/

För mer info om kortplanshandboll se gärna Danska Handbollförbundets sida:  https://www.dhf.dk/boern-unge-og-motion/nye-spilformer/baner/

 

Nya klasser

I diskussion med er föreningar har vi märkt att det finns intresse för att försöka öppna dörren för fler. Det innebär att vi undersöker intresset för att få till fler klasser inom handbollsfamiljen.

Målet är att alla skall kunna spela handboll!

Vi undersöker nu intresset för att få till lag i följande klasser:

  • Vi hoppas får ihop lag till U21-serier och Trimlagsserier.
  • Vi tänker oss också sammandrag i Beachhandboll och Handboll Fitness!
  • Vi märker också ett växande intresse för Parahandboll och hoppas kunna få till sammandrag för både Gående och Rullstol.

I vår Dokumentbank, under Tävling på hemsidan, finns flera dokument som klubbarna har fått utskickade! http://skanskhandboll.se/tavling/dokumentbank/

 

Handboll är för alla! Nu tar vi nästa steg!