Preliminära serier Version 1 20-05-20

Det är väldigt glädjande att Skånsk handboll fortsatt växer! Detta innebär att det har varit lite trixande med att lägga serier. Här kommer  Version 1 och det kommer att komma fler versioner.

Länk Serier 20-21 version 1

Alla frågor om serier skall skickas till bjarne@skanskhandboll.se

Det finns en del parametrar som vi tagit hänsyn till när vi har gjort serierna.
 Geografi och resor
 Önskemål om nivå
 Riktlinjer om ca 18 matcher per säsong
 Så få möten som möjligt mellan lag från samma förening
 Nytt system för minihandboll
 Exakt var streck i seniorserier kommer att gå för uppflyttning och kval återkommer vi med när det är definitiva serier.

I vissa serier vill vi kommentera serieläggningen.

Dam Div 3
Det är 27 lag anmälda till seriespel i damer Div 3. För att ta hänsyn till både resor och möjlighet till jämna och utvecklande matcher så kommer denna division att spelas i 4 mindre serier på hösten med 10 respektive 12 omgångar. De tre främsta i går vidare till uppflyttningsserie på våren med 10 matcher. Resterande lag spelar en fortsättningsserie
med 7 respektive 8 lag. Detta serieupplägg gäller så länge det finns fler än 24 lag anmälda till Dam Div 3. Vid 24 lag eller färre så blir det raka 12 lags serier. Anledningen är att det inte går att spela fler än 22 omgångar i Dam Div 3.

 

Herr Div 4
Det är inte tillåtet att 2 lag från samma förening (eller samarbetsklubb) spelar i samma serie. När det gäller övergångar mellan dessa två lag gäller samma regler som övergångar mellan samarbetsklubbar

Flick och Pojk

Vi kommer att försöka hålla oss till 18 matcher (mellan 16 och 20 matcher är lagom) per säsong. Detta innebär att man inte kommer att möta alla lag lika många gånger om det är
stora serier. Anledningen till detta är skapa ett rimligt antal matcher per lag och att serier med över 20 matcher per säsong leder till många matchflyttar med stor belastning på hela seriesystemet, med ökade kostnader som följd. Belastningen gäller både lag, förening, kansli hos föreningen, admin på förbundet, enskilda domare och domartillsättare.

Minihandboll
Vi kommer säsongen 20/21 att testa ett nytt upplägg för minihandboll där vi kommer att fördela arrangörskap till föreningar för att arrangera minihandbollssammandrag men inte pilla med spelprogram från förbundet. Spelschema gör hemmalaget själva med de förutsättningar som finns där och då. Det innebär att vi kommer att kunna ta större hänsyn till geografiskt avstånd och även se till att man inte möter samma lag för många gånger under en säsong. Målsättningen är att alla skall få minst ett sammandragsarrangemang per förening, föreningar som har många lag anmälda kommer att få flera sammandrag.