PRELIMINÄRA SERIER VERSION 4 20-06-16

>>>Serier 20-21 version 4

Sista dagen för att flytta och dra ur lag är den 17 juni, efter denna datum kostar det pengar
att ändra.

Alla frågor om serier skall skickas till bjarne@skanskhandboll.se

Det finns en del parametrar som vi tagit hänsyn till när vi har gjort serierna.
 Geografi och resor
 Önskemål om nivå
 Riktlinjer om ca 18 matcher per säsong
 Så få möten som möjligt mellan lag från samma förening
 Nytt system för minihandboll
 Exakt var streck i seniorserier kommer att gå för uppflyttning och kval återkommer vi med när det är definitiva serier.

I vissa serier vill vi kommentera serieläggningen

Dam Div 3 – Nya Serier i version 4 pga bland annat USM F18
Det är 27 lag anmälda till seriespel i damer Div 3. För att ta hänsyn till jämna och utvecklande matcher så kommer denna division att spelas i 3 serier på hösten med 9 lag och enkelmöten, det vill säga 9 omgångar med 8 matcher (1 lag står över var sin omgång) på hösten. De tre främsta i går vidare till uppflyttningsserie (9 lag) på våren med samma upplägg som på hösten, man tar inte med sig poängen. Resterande lag spelar en 2 fortsättningsserier. Lag 4–6 till en serie och 7–9 till en med samma upplägg. Detta serieupplägg gäller så länge det finns fler än 24 lag anmälda till Dam Div 3. Vid 24 lag eller färre så blir det raka 12 lags serier. Anledningen är att det inte går att spela fler än 22 omgångar i Dam Div 3.

Herr Div 4
Det är inte tillåtet att 2 lag från samma förening (eller samarbetsklubb) spelar i samma serie.
När det gäller övergångar mellan dessa två lag gäller samma regler som övergångar mellan
samarbetsklubbar

Flick och Pojk
Vi kommer att försöka hålla oss till 18 matcher (mellan 16 och 20 matcher är lagom) per säsong. Detta innebär att man inte kommer att möta alla lag lika många gånger om det är stora serier. Anledningen till detta är skapa ett rimligt antal matcher per lag och att serier med över 20 matcher per säsong leder till många matchflyttar med stor belastning på hela seriesystemet, med ökade kostnader som följd. Belastningen gäller både lag, förening, kansli hos föreningen, admin på förbundet, enskilda domare och domartillsättare.

Ändringar i version 4
F16: Mörrums HK drar sig ur F16 C, IFK Malmö 1 byter till B
F14: KFUM Lundagård in i F14 A
F13: HK Ankaret 3 byter till B, IFK Malmö 2 byter till B

F12: IFK Malmö 2 byter till A1
P19: Vinslövs HK ur A1
P16: IK Sund ur, HF Limhamn 2 till P15 A, IFK Malmö 2 till C, IFK Malmö 1 byta till B
P14: LVHK 2 till B, OV 2 flyttad till C
P11: Flyttat OV Helsingborg 2

Minihandboll
Vi kommer säsongen 20/21 att testa ett nytt upplägg för minihandboll där vi kommer att fördela arrangörskap till föreningar för att arrangera minihandbollssammandrag men inte pilla med spelprogram från förbundet. Spelschema gör hemmalaget själva med de förutsättningar som finns där och då. Det innebär att vi kommer att kunna ta större hänsyn till geografiskt avstånd och även se till att man inte möter samma lag för många gånger under en säsong. Målsättningen är att alla skall få minst ett sammandragsarrangemang per förening, föreningar som har många lag anmälda kommer att få flera sammandrag.