Spelarutbildningen och Distriktslag 2020

Som vi alla vet har Coronapandemin påverkat och försenat spelarutbildningen för 05:or och även Skånelagsverksamheten eftersom allt har blivit uppskjutet. Nu hoppas vi att verksamheten kan komma igång efter sommaren och även att Sverigecupen kan genomföras som planerat i November vilket Svenska Handbollsförbundet jobbar på. Vi på Skånes Handbollförbund planerar att lägga en komprimerad Spelarutbildning i början av hösten och därefter kommer våra distriktslagsträningar där vi börjar uttagningen till Skånelagen. Redan nu vill vi att ni bokar in helgerna 22-23 augusti och 29-30 augusti då vi kommer att ha Spelarutbildning och inleda distriktlagsverksamheten i Eslöv och Hörby. Vi beklagar att vi stör försäsongen men vi har i detta läget inget val. I början av augusti blir spelarna som anmälde sig i våras kallad till tre pass. Detta under förutsättning att vi kan köra enligt Coronaregler mm. Målvakter kommer att drillas av vår MV-instruktör Marcus Qvist.

Nedan har vi ett meddelande från våra Skånelagstränarna där de önskar hjälp av er 05-tränare!

 

Emme Adebo, Utvecklingsansvarig

Bjarne Persson, Verksamhetschef

Richard Mauritsson, Ansvarig överledare Skånelagen

 

Information till 05-tränare i Skåne!

Hej alla 05-tränare!!

Det faktumet att vi har tappat lite tid innebär att vi behöver hitta nya vägar jämfört med hur det har sett ut tidigare år. Vi kommer tillsammans med spelarutbildningen göra det bästa av den uppkomna situationen och uppfylla målet att se alla spelare i åldersklassen 05. För att göra resan så bra som möjligt önskar vi er hjälp och därför har vi nu satt samman ett enkelt frågeformulär som vi skulle vilja ha era svar på. Vi vill betona att det naturligtvis är vi Skånelagstränare som kommer att göra uttagningarna, men att vi kommer att ta del av och bearbeta den input vi fått in. Tillsammans kan vi göra detta riktigt bra och se till att alla spelare i åldersklassen blir bedömda på ett så bra sätt som möjligt.

Vårt uppdrag är ta ut två Skånelag, med de 28 mest lämpliga spelarna i regionen enligt kriterierna från SHF. Det betyder i praktiken att det är fyra spelare per position.

 

Kriterierna från Svenska Handbollförbundet

– Inställning

– Attityd

– Målgörare

– Försvarsspelare som ger allt i alla lägen

– Spelförståelse

– Bra individuell teknik i försvars- och anfallsspelet

– Dedikerade lagspelare

– Målvakter som är skolade i rätt teknik såväl som de med rätt instinkt

 

Vi behöver er hjälp att fylla i följande enkät. OBS en ledare per förening fyller i enkäten!

POJKAR 05

https://forms.gle/MQCT8LkUR7R8QgZP6

———————

FLICKOR 05

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHxF2CcUC0nwz-F60wRjekEndNOZBDQvn4Xr-nZA2-E1D3gQ/viewform

 

Vi är oerhört tacksamma för att ni ställer upp och hjälper oss!

Vänligen fyll i formuläret så snart ni har möjlighet tack!

Vi använder sommarlovet åt att analysera!

 

//Mvh Skånelagstränarna för 05

P05 Jonas Schultz, Mikael Persson, Mattias Jönsson, Sara Lunga

F05 Nicklas Steen, Tommy Sjölander, Sofia Pripp och Viktor Nihlén