Den första eldsjälen i Skåne utsedd

Skånes Handbollförbund har som bekant startat en ny drive på hemsidan och i sociala medier då vi vill hylla Handbollens eldsjälar.

Idag kan vi avslöja att den första Eldsjälen som nominerats och valts är ingen mindre än Mikael Fogelström i Staffanstorps HK!

Micke är en underbar representant för vår sport och uppnår alla tänkbara kriterier för att vara en riktig eldsjäl!

Föreningen har skickat in en lång och fin motivering:

Vi från Staffanstorps HK vill hylla Michael Fogelström, vår klart brinnande eldsjäl. Micke har under många herrans år (lite oklart när han faktiskt började, men det var längesen…) varit ordförande i SHK och har under alla dessa år varit kittet som hållit samman föreningen och varit en drivande kraft som drivit föreningen framåt till där vi står idag. Micke brinner verkligen för handbollen och Staffanstorps HK. Han har haft en hand med i det mesta i föreningen, alltifrån föreningsutveckling, styrelsearbete, HISS-möten, samarbete kring handbollsklasserna på Hagalidskolan, ledarrekrytering, matchplanering och domartillsättning till att stå i kiosken på Lundaspelen.

För tre år sedan valde Micke att kliva av som ordförande och valdes då till hedersordförande av årsmötet, som ett erkännande av den viktiga roll han spelat i föreningen. Man kunde kanske tro att han vid det tillfället skulle trappa ner och sätta sig på läktaren och njuta av det han varit med att skapa, men icke… Micke valde i stället att oförtrutet fortsätta sitt arbete i och för föreningen genom att fokusera sin energi på att starta upp ett damseniorlag i SHK, för att ge våra ungdomar möjligheten att kunna stanna kvar i föreningen och fortsätta spela handboll så länge som möjligt. Han var med och rekryterade spelare och ledare, raggade sponsorer och jobbade hårt för att få SHKs första damlag någonsin på banan. Damerna började i division 3 och förra året spelade de till sig en plats i division 2, så detta året har vi representation både i division 2 och 3 på damsidan.

Micke är fortfarande en starkt drivande kraft som står bakom damlaget, samtidigt som han är engagerad i föreningens sponsorarbete och har i år startat upp ett företagsnätverk för SHKs sponsorer. Utöver allt annat har han dessutom haft tid att engagera sig i barnhandbollen, Micke var delaktig i att starta upp SHKs Summer Camp för barn och ungdomar i Staffanstorp med omnejd, förra året var Micke projektledare för föreningens Lilla EM-arrangemang, där vi bjöd in elever från samtliga kommunens skolor årskurs 2-5 till en dag med minihandboll. Aktuellt just nu är Hand-the-ball projektet, där Micke har gått utbildningen och ansvarar för detta. Vi hoppas att han aldrig tröttnar, utan fortsätter vara samma härliga, energiska idéspruta för lång tid framöver. Eldsjälar som Micke växer inte på träd, utan har man förmånen att ha dessa i sin förening ska man hålla hårt i dem.


 

Vi har fått in en del nomineringar men tar gärna emot fler!

Det går till så att föreningarna kan nominera en kandidat via e-post till emme@skanskhandboll.se. I nomineringen skall finnas ett foto och en text som beskriver vad personen bidrar med i föreningen och hur länge personen varit aktiv. Gärna något om personligheten bakom personen och varför personen är en bra ambassadör för föreningen och handbollen.

Vi önskar max en A4-sida men det kan räcka med några meningar också.

Juryn, som består av kontoret och en styrelserepresentant, kommer att utse en person i månaden och hylla denne på hemsidan och i sociala medier. Eldsjälen kommer också få en tröja som bevis på utnämningen! Uppge också tröjstorlek!

En förening kan nominera flera kandidater men vi kommer att verka för att sprida vinnarna i distriktet.

Ev frågor och nomineringar skall gå till emme@skanskhandboll.se