CORONAINFORMATION FRÅN SHF 21/12

Idag kom Svenska Handbollsförbundet ut med följande info:

Ytterligare skärpta restriktioner

21 december 2020 Regeringen skärpte den 18 december restriktionerna med anledning av smittläget och skriver på regeringen.se att:

”All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig bör stängas omedelbart till och med den 24 januari. Det gäller till exempel badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.”

Det kan innebära stängda idrottshallar och idrottsplatser. Riksidrottsförbundet skriver på rf.se att:

”Runt om i landet fattar nu kommuner olika beslut när det gäller idrottsrörelsens verksamhet. På vissa håll har man stängt all inomhusverksamhet och på något håll även alla utomhusanläggningar för organiserad träning, men tillåter spontanidrott. Ledarledd organiserad träning är troligtvis mer smittsäker verksamhet än spontanidrott. Det är ett allvarligt läge men det är nu viktigt att vi behåller lugnet och inte fattar desperata beslut, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet”

För svensk handbolls del innebär det att fram till den 24 januari rekommenderas att träning inte sker inomhus och att inga matcher av barn/unga födda 2005 och senare ska spelas. Elitidrott, för vår del Handbollsligan, SHE och de båda Allsvenskorna, är undantaget de ytterligare skärpta restriktionerna.

Svenska Handbollförbundet arbetar tillsammans med idrottsrörelsen för att få förtydliganden om idrotten från Folkhälsomyndigheten och regeringen.

https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/