Det är ett nytt upplägg för minihandboll i Skåne säsongen 20/21. I det nya systemet tar föreningarna och ledarna ett större ansvar för att få till bra minisammandrag. I tidigare system så lottade vi på Skånes HF alla matcher och alla matcher låg i TA. Feedbacken vi fick var att detta spelschema nästan aldrig följdes utan man lottade om själv och man tog kontakt med föreningarna som skulle komma till ens sammandrag och fixade nytt spelschema efter förutsättningar som gällde just detta sammandrag.

Spelschema F9 Mini 20-21

Spelschema P9 Mini 20-21

Spelschema F8 Mini 20-21

Spelschema P8 Mini 20-21

Regeltolkning

På uppdrag av Svenska Handbollförbundet spelar vi kommande säsongen med modifierade regler i minihandboll i Skåne: Minihandbollsregler i Skåne 20-21

Viktig information

  • I TA ser ni när ni har ett sammandrag på hemmaplan.
  • Planera 3-3.5 h för sammandragen när ni lägger matcher i TA.
  • Viktigt att lägga rätt ledare med mobil och e-post i laganmälningen i iTA så att det är enkelt att hålla kontakten mellan er ledare.
  • Arrangör kontaktar gästande föreningar senast 21 dagar före speldag för att bjuda in till minihandboll.
  • Gästande föreningar måste tacka ja till inbjudan senast 14 dagar före speldag samt meddela om man kommer med samma antal lag som man anmält i serien.
  • Arrangerande förening skickar ut spelschema senast 10 dagar före speldag till gästande lag.

Detta system är mycket mera flexibelt och ni kan hantera spelschemat efter förutsättningar som råder för just ert arrangemang. Dock ställer detta krav på att man som ledare är engagerad och har framförhållning inför sina minisammandrag.

 

Lottningsmall

För att underlätta för er har vi tagit fram en enkel  Lottningsmall minihandboll i Excell

 

Hör av er om ni har några frågor!

Bjarne Persson

bjarne@skanskhandboll.se

070-7449647