Vilken är den största anledningen till att bli ledare?
Tänk efter en stund!

Forskningen har visat att den största anledningen är att man blivit tillfrågad.

Därför vill vi fråga dig: Vill du vara med och leda unga handbollsungdomar och med tiden se hur de utvecklas till duktiga handbollspelare –  kanske landslagsspelare?

Älskar du handboll?

Vill du utvecklas och lära känna sporten mer?

Funderar du över hur du tar första steget?

Då vill vi varmt rekommendera dig att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, ”Tränarskolan”.

Du, som är intresserad, rekommenderas att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, som börjar med ”Framtidens handbollspelare” som är handbollens basutbildning för blivande tränare. Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade. Den ger dig kunskaper för att leda och träna barn 5-10 år. Utbildningen omfattar 16 timmar.

När du har tränat dina ungdomar en tid och känner dig mogen att vidareutbilda dig, är det lämpligt att anmäla dig till Tränarskolan första steg TS1. Denna utbildning ger dig verktyg att leda ungdomar i 9-14 års åldern. Den omfattar 72 timmar som fördelas på fyra veckoslut under ett verksamhetsår.

Då dina yngre förmågor börjar komma upp i åldrarna och du vill vidareutbilda dig för att ligga i fas med deras utveckling är det naturliga steget att anmäla sig till steg två i Tränarskolan, TS2. Här får du lära dig att leda spannet 13-19 år samt senior under nivån elit.

Även TS2 omfattar 72 timmar och fördelas på fyra veckoslut under ett verksamhetsår.

Är du fortfarande intresserad av att vidareutbilda dig kan du ansöka om att få gå Tränarskolans tredje steg, TS3. TS3 ger dig kunskaper att leda och träna ett elitlag i handboll. Utbildningen omfattar 72 timmar fördelade på två sammankomster om fyra dagar med ett verksamhetsår emellan.

Master coach

Handbollens högsta utbildning är Master Coach – utbildningen. Denna utbildning är initierad av EHF i syfte att få en likartad tränarutbildning i Europa. Utbildningen är exklusiv och pågår under två verksamhetsår med omväxlande nationella och internationella internatsammandragningar. En Master-Coach examen ger dig möjlighet att ta ett tränarjobb i en europeisk toppklubb.

Sök till Tränarskolan nu. Vi ser fram emot din ansökan!

Grundplaneringen innehåller fyra Baskurser, två TS1 och en TS2.

Baskursen kan också göras Föreningsbeställd på plats!

Under maj/juni månad kommer vi ut med utbildningarna för säsongen 19-20. Vi behöver Terminsplanen för att kunna lägga utbildningarna på lämpliga helger.
__________________________________________