Som en del av spelarutbildningen finns distriktslagen som tas ut för 14-åringar. De olika distrikten möts i november i Sverigecupen i Nyköping. Från Svenska Handbollförbundets (SHF) sida så är syftet med distriktslagsverksamheten att så många spelare som möjligt ska kunna få utbildning. Med detta som bakgrund så har vi i Skåne valt att ställa upp med två lag i varje kön och att begränsa förberedelserna för att inte konkurrera med klubbträningen. Vi erbjuder också utbildning till klubbtränarna för att de skall kunna jobba med SHFs spelarutbildning också på klubbnivå.

Info till alla F04-ledare 190225

Vi vill redan nu dela med oss av vår planering som slutligen ska leda till två Skånelag somåker till Sverigecupen i november för att representera Skåne. Vår ambition är att se, utveckla och motivera så många handbollsspelare som möjligt.

Spelarnas målsättningar ska vara långsiktiga och sträcka sig mycket längre än tillSkånelaget. Det finns många olika vägar att utvecklas och nå sina mål.

Enligt Svenska handbollsförbundet riktlinjer är det följande kriterier som de vill att vi skafokusera på:

 • – Inställning
  – Attityd
  – Gör sitt bästa
  – Målgörare
  – Försvarsspelare som ger allt i alla lägen
  – Hemspringet är mycket viktigt
  – Spelförståelse
  – Bra individuell teknik i försvar- och anfallsspelet
  – Dedikerade lagspelare
  – Målvakter som är skolade i rätt teknik såväl som de med rätt instinkt

Vi önskar initiera en dialog med er F04-ledare i Skåne. Vi lyssnar gärna på era tankar ochser en input som en viktig del i vårt pussel.Skånes handbollsförbund bjuder i år in till Tema-träning för alla födda 04, vilket är en kul ochinspirerande möjlighet för spelarna. Mer info kommer på Skånes handbollsförbunds hemsida. Det är normalt sett inte vi som kommer hålla i tematräningarna men vi kommer att närvara på så många av dessa som vi kan. Kom gärna fram och prata när vi dyker upp i hallarna.

Förutom att se så många F04 matcher vi hinner med, vill vi även komma och hälsa på er på en träning. Vi kommer kontakta er för att bestämma en dag det passar att någon av osskommer och besöker en träning. Vi tror att det kan vara en fördel att även se spelarna i sintrygga träningsmiljö.På nästa sida har ni mer info om vår planering, med datum och plats för de inplaneradeSkånelagsträningarna.Info om anmälan kommer ut på Skånes handbollsförbunds hemsida under våren.

Handbollshälsningar

Sofia Pripp, Sara Holmgren, Roger Svensson och Tommy Sjölander (Skånelagsledare) Marcus Quist (Målvaktsinstruktör) Richard Mauritsson (Skånelagskoordinator)

Planering Skånelaget F04

Sön 26/5 Eslövshallen Träning för alla som anmält sig.
Spelarna delas in i träningsgrupper för- el eftermiddag

Sön 2/6 Eslövshallen Träning för alla som anmält sig.
Spelarna delas in i träningsgrupper för- el eftermiddag

Lör 17/8 Eslövshallen Träning. Ca 60 spelare
Spelarna delas i träningsgrupper för- el eftermiddag.

Lör 31/8 Eslövshallen Heldag med träning + internmatcher. Ca 45 spelare

Sön 22/9 Eslövshallen Träning. Ca 35 spelare.Okt Träningsmatcher. Ca 35 spelare.

Tis 5/11 Träning och uppladdning inför Sverigecupen med de två Skånelagen 32 spelare

8-10/11 Sverigecupen

Datum och tid för träningsmatcher i oktober kommer i god tid innan.
Eventuellt tillkommeräven en träning en vardagskväll i september.