Förtydligande gällande pilotprojekt för 04:or i Skåne

Efter att nu spelat halva säsongen av detta projekt har Skånes HF 180102 beslutat att göra två ändringar i bestämmelserna. Det ena är hemspringet och det andra är bestraffningarna.

Speltiden är 3 x 15 minuter med 2 pauser på 5 minuter vardera. Inga timeouter! då det räcker med dessa pauser.

I första perioden spelas offensivt försvarsspel vilket innebär att minst en spelare i försvarande lagmåste befinna sig utanför 9-meterslinjen. Detta gäller dock ej när försvarande lag har utvisad spelare.

I andra perioden spelas defensivt försvarsspel vilket innebär att samtliga försvarande spelare skallbefinna sig innanför 9-meterslinjen. Och man kan inte gå utanför linjen för att sno åt sig tappadebollar. Man får försöka bryta passningar och ta bollen i hemspringet.

I tredje perioden är det valfritt spel. Detta innebär att man får spela precis hur man vill och får ändradetta om man så önskar.Tänk på att innanför linjen är innanför och inte på linjen. Samma sak utanför linjen är utanför och intepå linjen.

Bestraffningar:

Första gången: Proggresiv tillsägelse (tränare)

Andra gången: Proggresiv varning (tränare)

Tredje gången: Utvisning (valfri spelare) tränare bestämmer vem som blir utvisad.