Skånelagstränarna presenteras: Mattias Jönsson

Hemsidan kommer att intervjua alla våra Skånelagstränare för 03-kullen! Vi börjar med Mattias Jönsson från Åhus som skall verka på P03!

Berätta om din bakgrund som tränare!
Jag började min tränarkarriär i samma lag som jag avslutade min spelarkarriär, nämligen i IFK Kristianstad. Där var jag assisterande tränare i elitserien under två år. Efter det började jag med ett pojklag i Åhus. De var 8-9 år när jag kom in, nu är de 16-17 år och jag är fortfarande kvar. Jag har gått igenom hela den svenska tränarskolan.

Berätta varför du tycker att det är intressanta att träna ett Skånelag?
Jag älskar handboll och brinner för att få hjälpa till att utveckla fler duktiga handbollsspelare i alla åldrar. Att vara med som tränare i Skånelaget blir därför en rolig och lärorik utmaning även för mig.

Vad tror du är viktigt för en ung handbollsspelare för att lyckas?
Det finns många faktorer som spelar in, men något som jag tycker är viktigt är att man blir sedd, uppmuntrad och utmanad på samma gång. Det är viktigt att träna på rätt saker och på rätt nivå, och framför allt är det väldigt viktigt att ha roligt tillsammans. Du måste tro på att du kan och du behöver ha tränare som tror på dig och ger dig rätt träning.

Konkurrensen i Skåne är så stor att det alltid blir duktiga seriösa spelare som inte kommer med till SverigeCupen. Vad skall dessa ungdomar tänka på?
Att man inte ska stressa och tänka att man måste vara bäst när man är 16 år. Det är viktigt att vi kan behålla många spelare långt upp i åldrarna, eftersom det egentligen inte är förrän våra killar och tjejer vuxit färdigt som vi kan veta mer om hur bra de kan bli. Mitt budskap till de som inte kommer med är alltså att de inte ska ge upp. Det finns väldigt många spelare som blommar upp senare och en plats i Skånelaget är inte den enda vägen fram.