Skånelagstränarna presenteras: Marcus Quist

Målvakstränare på Skånelagen är återigen Marcus Quist som dessutom är instruktör på våra tränarutbildningar!

Berätta om din bakgrund som tränare!
Jag är 47 år gammal och började min handbollskarriär i Eslövs HF. Jag har även spelat en period i H43,Lund. Jag har varit tränare i olika lag genom åren mestadels i Skåne allt från Elit- till ungdomslag. Jag har även varit förbundskapten för skånelag tidigare senast var det F97. Jag har tränarutbildning TS3 samt steg 3 utbildning målvakt. Just nu är jag aktiv som tränare i Danmark i förste division damer. Jag jobbar även som utbildare i Skånes handbollsförbund

Berätta varför du tycker att det är intressanta att träna ett Skånelag?
Att få vara delaktig i utbildning av nya spelare och kunna bidra med kunskap. Jag tycker även att Skånes handbollsförbund är i framkant i Sverige

Vad tror du är viktigt för ung handbollspelare för att lyckas?
Jag tror att det är viktigt med allsidig träning och att man som individ vill träna och inte bli tränad. Det är även viktigt att man som spelare har en god planering för sitt idrottande så att man även hinner med skola och andra aktiviteter.

Konkurrensen i Skåne är så stor att det alltid blir duktiga seriösa spelaresom inte kommer med till SverigeCupen. Vad skall dessa ungdomar tänka på?
Jag skulle vilja säga att man ska fortsätta med att träna vidare och tro på det man gör. Med hård träning kommer också framgång det finns som bekant inga genvägar.