Skånelagstränarna presenteras: Nils Lundqvist

Nästa Skånelagstränare att presenteras är Nils Lundqvist på F03.
Berätta om din bakgrund som tränare!
Jag är 30 år gammal, född och uppvuxen i Västergötland. Flyttade ner till Skåne och Lund för studier och arbete för 6 år sedan.Jag började träna ett ungdomslag i min moderförening HP Tibro som ligger två mil utanför Skövde när jag var 21 år gammal. Jag kände ganska så snabbt att detta var något roligt, givande och något jag brinner för.
Efter mina två år i i HP Tibro har jag tränat allt från killar 10 år till tjejer 17 år, ansvarig för Västergötlands distriktslag F96-F01 och varit instruktör på RIKS-läger för F00-01.
Under mina snart 10 år som ungdomsledare olika sammanhang känner jag en oerhört stor glädje och engagemang när jag kommer ner till träning och match.Berätta varför du tycker att det är intressanta att träna ett Skånelag?
Jag har haft förmånen att köra 6 år i Västergötlands regi som förbundsinstruktör och tyckte att det var det roligaste jag har gjort som tränare. När jag fick förfrågan om att bli förbundsinstruktör i Skåne så fanns det inget att tveka på. Det är inspirerade att träna ambitiösa ungdomar som vill framåt och utvecklas som handbollsspelare. Sen är det självklart utvecklade för mig att träffa andra ledare och se hur dem jobbar och tänker.Vad tror du är viktigt för ung handbollspelare för att lyckas?
För mig handlar det enbart om en sak, kärleken till handbollen! Man måste älska att träna och spela matcher. Älska att träna oavsett om det är löpning ute, fysträning i gymmet eller en helt vanlig handbollsträning i hallen. Det finns inga genvägar! Inte se problem, utan se vad man kan göra bättre, vara nyfiken och att våga testa nya saker och utmana sig själv.Konkurrensen i Skåne är så stor att det alltid blir duktiga seriösa spelare som inte kommer med till SverigeCupen. Vad skall dessa ungdomar tänka på?
GE INTE UPP! Det finns så många exempel inom handbollen där både killar och tjejer som inte kommer med i något distriktslag eller ungdomslandslag och sedan 6-7 år senare står med en landslagsdräkt på sig. Försöka se det som en utmaning och träna ännu hårdare.