Skånelagslagledaren presenteras : Richard Mauritsson

Richard Mauritsson är koordinator för både F03 och P03 och är den som ser till att fungerar utanför planen!

Berätta om din bakgrund som tränare!
Min roll i skånelaget är att fixa det praktiska som att boka hallar, se till att info om tider osv finns. Hålla samman tränarteamen så att vi jobbar framåt. Försöker hjälpa till där det behövs och där man behöver mig. Ser till att allt flyter så att våra tränare kan fokusera på handbollsbiten. Har jobbat med detta tidigare Skånelagsår samt i F01 i H43.

Berätta varför du tycker att det är intressanta att träna ett Skånelag?
Jag älskar handboll och vill verkligen se dessa ungdomar utvecklas och glädjas. Att följa resan är en sådan energiboost.

Vad tror du är viktigt för en ung handbollsspelare för att lyckas?
Genom att sitta på sidlinjen så kan man ju ha lite andra tankar än kanske tränarna har men som jag ser det så är det att inte ha för bråttom, att inte jaga nästa steg för fort. Det är ju tydligt att de spelare som stannar i en trygg miljö och utvecklas på ett bra sätt kommer längre och har mer glädje av sin handboll. Framgångarna kommer även om man skjuter på det ett år eller två. Är man riktigt duktig och jobbar framåt så får man möjligheter även framöver.

Konkurrensen i Skåne är så stor att det alltid blir duktiga seriösa spelare som inte kommer med till SverigeCupen. Vad skall dessa ungdomar tänka på?
Det hänger ju ihop med mitt tidigare svar. Samtidigt som jag så innerligt förstår dessa ungdomar och deras drömmar. Och att då verka i en sådan miljö som Skåne har med massor av duktiga seriösa spelare gör det ju inte lättare. Men jag tror att man bara ska fortsätta och jobba fokuserat och målmedvetet. Det finns så många exempel på spelare som inte varit med och sedan gjort lysande karriärer ändå. Man är bara 16 och det finns massor av handbollsår kvar att utvecklas på.