Christoffer Borg Mattisson stödjer Skånsk handboll

Skånes handbollförbund har en ambition att bli mer proffsiga i vår kommunikation framöver och bli bättre på att få ut våra budskap! Efter sommaren hoppas vi kunna presentera lite intressanta nyheter inom detta tema. Redan nu kan vi berätta att vi kommer att få hjälp av Christoffer Borg Mattisson som kommer att bygga ut vårt bildarkiv från olika handbollsevent med Skåningar involverade. Varmt välkommen Christoffer!
Hur känns det att vara fotograf för Skånes Handbollförbund?
Det är givetvis jättekul! Skånsk handboll är väldigt framgångsrik och att få bevaka matcher och turneringar där Skånska lag deltar är riktigt kul! Dessutom är kontakten med alla våra duktiga Skånska föreningar oerhört lärorik och givande.

Vad är din bakgrund inom handbollen?
Jag har över 100 landskamper framför tv:n, minst. Som liten sysslade jag mest med innebandy, ishockey och golf. Ingen handboll för mig. Sedan tidigt 2017 är jag marknads- & kommunikationsansvarig för Eslövs IK och sitter även i styrelsen där. I övrigt har jag ingen bakgrund som handbollsspelare men ångrar att jag inte började…

Vilket är dina främsta handbollsminnen?
Utan inbördes ordning så skulle jag vilja säga: När Eslöv säkrade kontraktet i SHE i kvalet mot Skånela 2016/17. När H65 vände ett jättestort underläge hemma mot LUGI i semifinalerna säsongen 16/17. Det var en riktigt häftig match att bevaka och den väljer jag mest för att det var så osannolikt men samtidigt så typiskt för handbollen – allt kan hända! Sist men inte minst väljer jag guldet för herrarna i VM i Egypten 99. Som handbollsälskare så är all handboll rolig för mig, och jag kan gå och längta efter turneringar och matcher.

Varför valde du att engagera dig inom handbollen?
Jag valde handbollen då jag tycker att den är en väldigt ärlig och härlig sport vilket jag tror att många håller med mig om. När jag, min sambo och mina döttrar flyttade till Eslöv så letade jag efter en lämplig fritidsaktivitet för den äldsta dottern och då föll valet på handbollen. Att engagera mig i handbollen var självklart när möjligheten dök upp hos Eslövs IK. Jag tycker att handbollen är väldigt inkluderande och många föreningar arbetar på bra med jämställdhet och att alla ska få vara med. Det tycker jag är bra.

Vad är dina tankar om Skånsk handboll?
Som jag sa tidigare så tycker jag att den Skånska handbollen är väldigt framgångsrik, både på planen och utanför. Framförallt utanför planen där jag tycker att många klubbar arbetar väldigt bra med olika samhällsprojekt och även att ta utbildningen från ”bara” handla om handbollsspelare till att forma och utveckla människan. Jag tror att Skånsk handboll kommer att växa ännu mer genom samarbeten och erfarenhetsutbyten klubbar emellan.

Foto: Martin Trobäck