Inspirationsdag 2019

Bakgrund
Vi når många ledare med våra utbildningar Baskurs, TS1 och TS2 som är navet i vår ledarutveckling. Men vi upplever att det finns ett stort behov av ytterligare påfyllnad av kompetens och inspiration hos ledare och föreningar.

Vi vet att det av erfarenhet att finns ett behov och ett intresse för en högkvalitativ Inspirationsdag med fokus på en sund barn- och ungdomsidrott efter att ha genomfört liknanden aktiviteter tidigare år.

Därför är vi glada att återigen kunna presentera ett högklassigt startfält av föreläsare! En väg till utveckling är ökad kunskap och därför bjuder vi in dig och din förening till en inspirationsdag för att hjälpa dig på vägen.

Syfte, mål och innehåll
Öka kunskapen hos ledare och föräldrar kring en modern syn på barn och ungdomshandboll dels teoretiskt och dels praktiskt. Med toppinstruktörer inspirera ledare, föreningar och föräldrar till en sundare syn på barn-och ungdomshandboll som gör att barnen och ungdomarna stannar längre i idrotten. Innehållet handlar om Hur vi skapar vi en bra och hållbar utvecklingsmiljö i dagens tidevarv?

När och Var
Lördagen 7:e December 2019, Quality View Hotel i Hyllie

För vem
Vi vänder oss till alla inom barn och ungdomshandbollen! Ledare, spelare, domare, föräldrar, styrelse och annat föreningsfolk. Dagen kan också vara en inspiration för personer från andra idrotter eftersom det mesta är överförbart till andra idrotter.

Föreläsare
Johan Zanotti, Mattias Andersson, Kristiina Pekkola, Christian Thue Björndal

Schema

09.00 – 09.15   Drop in, View Hotell Malmö

09.15 – 09.30   Skånes HF hälsar välkomna Bjarne Persson och Emme Adebo

09.30 – 10.30   Föreläsare 1, Johan Zanotti,

10.30 – 11.00     Mingelfika

11.00 – 12.00     Föreläsare 2, Mattias Andersson

12.00 – 13.00     Lunch

13.00 – 14.00    Föreläsare 3, Kristiina Pekkola

14.00 – 14.30    Mingelfika

14.30 – 15.30     Föreläsare 4, Christian Thue  Björndal

15.30 – 15.45     Avslutning av dagen Skånes HF Bjarne Persson och Emme Adebo

Kostnad och Anmälan
I samarbete med Skåneidrotten, Sparbanken Skåne och Malmö Idrottsakademi kan vi hålla nere kostnaden till endast 200:- per person och då ingår lunch och fika!

Vi vill att så många som möjligt skall komma!

Bindande anmälan på denna länk senast 29:e november:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1307056

 

FÖRELÄSARE

 

Johan Zanotti – En italienare jämför nordisk barn- och ungdomshandboll!

Mångårig handbollstränare med ursprunget i Kävlinge som spelare och ledare.Tränarkarriär på elitnivå i Sverige, Norge och Danmark. Tidigare förbundskapten för U21-landslag i Sverige och Norge.  Innovativ utvecklare med galen passion för handbollsporten!Bra på att sätta sig på kartan!

 

Mattias Andersson – En världsmålvakts tankar kring bra ledarskap för barn- och ungdomar!

Handbollsmålvakt och målvaktstränare bördig från Ystad I många år ansedd som en av världens bästa målvakter och flera gånger utsedd till Bundesligas bästa målvakt. OS-silver med Sverige och Champions League-guld med Flensburg och Kiel, sex ligaguld i Tyskland tillhör de största framgångarna. Mattias är numera målvaktstränare i Kiel och jobbar med Österrikes landslag. Mattias  är utbildad inom ”Tjolle” Ströms ”Högpresterande system” och har många tankar om vad gott ledarskap innebär. Mattias har visat att alla målvakter inte behöver vara 2 meter långa för att bli världsklass!

 

Kristiina Pekkola   Gör det enkelt – om mindset hos individ och förbund

Kristiina är Idrottspsykolog och KBT-terapeut med en egen elitkarriär bakom som inom Judo. Kristiina coachar individer upp på OS-nivå och har också en bakgrund inom handbollen som rådgivare till LUGI Dam och H65, Höör.  Kristiina är Ordförande i Svenska Judoförbundet sedan 2017 som har gjort en remarkabel utvecklingsresa. Kristiina är kopplad till Malmö Idrottsakademi.

 

Christian Thue Björndal   Möjligheter och utmaningar för spelarutvecklingen i norska modellen

Christian undervisar på Norges Idrottshögskola i handboll i ämnena träning, coaching och idrottspsykologi. Christian forskar inom ämnena talangutveckling, färdighetsutveckling, organisation och ledning. Christian har disputerat i talangutveckling i Norsk handboll. Christian arbetar i skärningspunkten mellan teori och praktik och har en bred tränarerfarenhet i ungdoms och elithandboll.