Inför Sverigecupen

Svenska Handbollförbundet, IFK Nyköping och Nyköpings Arenor arrangerar Sverigecupen 8–10 november 2019. Sverigecupen är en av svensk handbolls största manifestationer och en handbollsfest som pågår i tre dagar och blir ett minne för livet för alla inblandade. Från SHF:s sida är syftet med distriktslagsverksamheten att så många spelare som möjligt ska kunna få utbildning. Väl på plats under turneringen ska alla spelare få chansen att prestera och visa upp sig för förbundskaptenerna och deras scouter.Distrikten har ett stort ansvar när det gäller att matcha sina lag, då spelarna som är uttagna måste ges möjlighet att få spela. Alla spelare ska spela i alla matcher för sitt lag – det är en rekommendation från Spelarutvecklingskommittén. När spelarna sedan tas ut till SHF:s Riksläger så blir det uttagna utifrån ett individuellt perspektiv sett till de färdigheter som spelaren har. Utifrån detta så menar SHF att alla tränare och ledare ska låta alla spelare få chansen att spela och därmed visa vad de kan.

Läs mer:http://www.svenskhandboll.se/Sverigecupen/Spelarutbildning/

Domare

Under SverigeCupen pågår ett stort Domareprojekt under Svenskas ledning!

Vi är mycket stolta över att få med hela åtta lovande domare i denna satsning i år!

Uttagna domare:
Victor Sturesson, Lund
Jonatan Lindoff, Höör
Tobias Andersson, Åhus
William Andersson, Åhus
Elisabeth Evald, Helsingborg
Sabina Popanicic, Helsingborg/Nässjö
Sebastian Krone, Lund
Johan Helgsten, Malmö
:
:
Elisabeth Evald och Sabina Popanicic säger så här:
”Vi ser verkligen fram emot SverigeCupen! Uttagningen betyder väldigt mycket för oss, eftersom det har varit ett av våra kortsiktiga mål. Från att ha gått på dagis tillsammans, till att få uppleva SverigeCupen tillsammans – obeskrivlig känsla!
Tankarna är lite överallt inför cupen. Vi har lagt mycket fokus på att reflektera över genomförda matcher, för att kunna ta med sig det positiva till Nyköping och göra vårt yttersta där.”
Tobias & William Andersson säger så här:
”Vi är oerhört tacksamma och stolta över denna möjlighet att få representera Skåne som domare i SVC. Att få möjligheten att få döma en sådan stor turnering som SVC tror vi kommer bli en fantastisk rolig upplevelse som vi kommer att ha användning av resten av våran domarkarriär. Vi tror detta kommer bli en väldigt lärorikt helg då man får lära känna nya domarkollegor från hela landet som brinner för det lika mycket som vi gör. Samt att få det stöd och läran ifrån de rutinerade mentorer som oxå kommer att vara där. Denna helg tror vi kommer att hjälpa oss att vidareutvecklas som domare. ”

Skånelagen

Skåne åker med två  flicklag och två pojklag dvs 56 spelare. Dessutom 8 tränare, en MV-tränare, en sjukgymnast, en överledare samt Ordförande i vår Domarkommitté! Dessutom kommer det finnas många föräldrar som hejar på spelarna!

Anledningen till att vi har två lag är att vi har så många duktiga spelare i distriktet och för att fler skall få visa upp sig!

Ledarna för Pojkar 04 har svarat på en del frågor inför SverigeCupen:

Hur ser era förberedelser ut inför Sverigecupen?
”Vi var runt och kollade på tematräningar och matcher. Sedan drog vi igång träningar och
uttagningar och stod med färdiga trupper i månadsskiftet september/oktober. Efter det har vi spelat
två träningsmatcher mot bra äldre motstånd.

Vad ser ni mest fram mot under Sverigecupen?
”Att se hur spelarna klarar av att leverera under den press det innebär att vara i Sverigecupen. Att se
vilka spelare som kliver fram och levererar.”

Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men
glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som
grupp.
”Att alla spelarna skall få chans att visa varför de är uttagna och att de klarar av att hantera den nya situation det innebär att spela tillsammans med spelare som de inte tränar med till vardags. Det kommer att visa vilka som har förmågan att anpassa sig i en ny grupp. Det kommer också att bli en stor upplevelse för spelarna, dels att få representera Skåne, men de kommer att få såväl minnen som vänner för livet.”

När publiken bänkar sig i Nyköping, vad kan de då förvänta sig att få se?
”Förhoppningsvis kommer de att få se en fartfylld och tempofylld handboll, men de kan också förvänta sig en hel del individuella prestationer på hög nivå trots spelarnas unga ålder.”

Berätta lite mer om ert lag: det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter
eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till.
”Vi har en grupp med många härliga individer, såväl på som utanför plan. Det finns också väldigt många vinnarskallar som verkligen hatar att förlora, vilket har blivit väldigt tydligt under våra träningsmatcher mot extremt tufft motstånd. (IFK Kristianstad och Lödde Vikings som placerade sig som 1:a och 3:a (IFK) och 5:a (Lödde) i USM säsongen 17/18). Trots att killarna har ställts inför övermäktigt motstånd har de haft en extremt hög kravbild på sina egna prestationer.
Sedan har vi givetvis förhoppningar om att vissa spelare kommer att sticka ut, men vilka det är håller vi för oss själva, allt för att motståndare och publik skall få en anledning att följa våra matcher”

”Vi vill också passa på att här ge lite cred till alla handbollstränare i Skåne som gör ett väldigt bra jobb med att utbilda spelarna, då de allra flesta spelarna i Skåne är väldigt väl skolade, och därmed också förberedda för framtida utveckling.”

 

Vi kommer också fortsatt ha koll på spelare som inte kom med. Från förra årets 03-kull finns flera exempel på spelare som inte var med i SverigeCupen men sedan kom med på Riskläger!!