Domarparet Nilsson/Ottosson uppflyttade till Förbundsdomare!

Svenska Handbollförbundets domarkommitté har nominerat domare till säsongen 2020-2021.

Hela listan finns på SHF´s hemsida:

https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Domare/Domarnytt/Nomineradedomaresasongen2020-2021/

 

För Skåne innebär det att vi har följande domare på högsta nivåerna i Svensk handboll.
Obs ibland är domarpartnern ej från Skåne.

Elitdomare     

Niclas Widell, Eslöv / Jonas Åström, Kristianstad
Martin Gomér, Kristianstad / Johan Gomér, Tollarp
Nicklas Persson, Kristianstad / Mikael Svensson, Hässleholm

Förbundsdomare

Magnus Bergman, Halmstad / Charlie Yvander, Bunkeflostrand
Fredrik Johansson, Ystad / Simon Johnsson, Mörrum
Joel Olovsson, Kävlinge / Oliver Quist, Malmö
Marcus Nilsson, Kristianstad / Younes Ottosson, Sjöbo (Nya)

Alice Watson, Stockholm / Line Welin, Malmö

Extra roligt att Marcus Nilsson och Younes Ottosson flyttats upp till Förbundsdomare.

Skånes Domarkommitté har en ny ledamot i Parman Polozadeh Rodrigo. Parman fick en pratstund med Younes ang uppflyttningen!

Hur känns det?
Svårt att svara, men detta är en dröm som äntligen går igenom! Detta har verkligen blivit vårt kvitto på att hårt arbete lönar sig.
Hur länge har ni strävat efter detta?
Detta var vår tredje säsong på regionnivå, men vi har varit målinriktade på att gå upp till förbund redan under vår första säsong som regiondomare. Vi fick en provmatch på förbundsnivå redan vårt första år som regiondomare och det har hela tiden sporrat till att vilja bli bättre.
Hur förbereder ni er för att döma på förbundsnivå?
En av sakerna vi måste träna på är regelprovet, något man måste ha bra koll på när man är förbundsdomare. Jag tränar styrka redan 6 ggr/veckan, men ska lägga om mitt schema så att det blir mer löpträning och en annorlunda kost. Jag har lite för mycket massa för tillfället för att orka springa på de högre matcherna.
Och hur förbereder ni er inför matcherna?
Vi brukar vara i god tid innan det tekniska mötet, så att vi kan gå igenom matchplanen i lugn och ro och kolla upp om det har varit några extraordinära händelser från lagen under den senaste tiden. Därefter går vi ut på en liten runda utomhus efter det tekniska mötet innan byter om och gör oss redo för match. Under uppvärmningen försöker vi läsa av tränarnas och spelarnas beteende när vi pratar med dem för att känna på atmosfären, för att vara medvetna om vilken sorts match det kommer att bli.
Har ni några goda tips?
Döm mycket, tacka inte nej till matcher och försök att utveckla dig hela tiden! Du måste alltid vara jordnära och se sanningen. Om du tror att du är elitdomare när du egentligen är distriktsdomare så kommer du inte någonvart. Du måste vara medveten om dina svagaste sidor och alltid jobba för att bli bättre. Bästa sättet att döma många matcher på är att åka på många cuper. Du får ut så mycket mer av att åka runt på cuper. Du bygger upp en vänskap med andra domare som kommer hålla livet ut!