Nya personer i styrelsen

På Årsmötet valdes det in två nya personer i Skånes Handbollförbunds styrelse.

Vi hälsar dem välkomna genom att ber dem berätta lite mer för handbollsfolket i Skåne vem de är!

Först ut är Annika Lundeslöf!

Hur känns det att bli invald till Styrelsen i Skånes Handbollsförbund?

Det blir en rolig utmaning. Handboll är MIN sport.

Berätta lite om din bakgrund inom handbollen?

Jag är fostrad i Eslövs IK. Där har jag spelat och varit tränare i två omgångar. Det innebär att jag har följt unga tjejer upp genom åren tills de har blivit seniorspelare. Sedan har jag haft administrativa uppdrag i klubben som sekreterare, ordförande för ungdomssektionen, revisor. De skånska färgerna har jag fått försvara både som spelare och ledare, även om det nu är mycket långt tillbaka i tiden.

Vad gör du civilt?

Jag är advokat och delägare i Advokatfirman VICI AB. Jag arbetar i huvudsak med skatterättsliga och avtalsrättsliga frågor för företag.

Vilka frågor intresserar dig mest inom handbollens utveckling?

Ungdomars möjlighet till idrott med gemenskap. En annan fråga är – vad kan göra att spelare stannar kvar i idrotten som seniorspelare?

Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsearbetet?

Delta aktivt och vara öppen för olika uppgifter som kan tänkas bli aktuella. Givetvis ser jag svaren på frågorna ovan som en del i detta. Jag tror också att jag kan tillföra något med min kunskap från yrkeslivet.

Hur många lag har deltagit i förbundets serieverksamhet under det gånga året?

Jag tippar på 756 st! (Rätt svar 734, bra gissning, Reds anmärkning)

————————————–

Nästa person är Sussie Tägt!

 

Hur känns det att bli invald till Styrelsen i Skånes Handbollsförbund?
Ett hedersamt uppdrag. Har aldrig haft ett ideellt förtroendeuppdrag på den här nivån tidigare, så det ska bli spännande och utmanande.

Berätta lite om din bakgrund inom handbollen?
Jag började spela handboll i IFK Rättvik när jag var runt 10 år. Där och då spelade ”alla” tjejer handboll och killarna bandy (ute såklart) på vintern och samtliga spelade fotboll på sommaren. Jag gillade att växla, så att man inte tröttnade på sin idrott. När jag började plugga i Halmstad, så var ju HK Drott det naturliga valet, där blev det 4 år. När jag flyttade ner så blev det Dalhems IF, där jag spelade 2003-2017, då gick de samman med HK Malmö och det blev ett naturligt avslut för mig. Under ett antal av åren i Dalhem hade jag också ett styrelseuppdrag som sekreterare. Sen dess har jag varit i från handbollen.

Vad gör du civilt?
Jag är utbildningsadministratör och idrottskonsulent på RF-SISU Skåne. Tjänsten innebär att den är delad mellan utbildningsadministration och föreningsutveckling i idrottsföreningar.

Vilka frågor intresserar dig mest inom handbollens utveckling?
Idrott hela livet-frågor. Jag tror att med de rätta formerna och förutsättningarna så skulle långt många fler fortsätta/komma tillbaka längre upp i åldrarna.

Vad hoppas du kunna bidra med i styrelsearbetet?
Mitt fokus kommer till stor del vara själva mötena där jag hoppas kunna bidra med både struktur och effektivitet. Men jag tror också att mina erfarenheter inom idrottsrörelsen, i och med mitt jobb på RF-SISU Skåne, kan vara till nytta.

Har du haft andra styrelseuppdrag utöver handbollen?
Jag var väldigt engagerad under högskoletiden och satt nog som mest med i fyra olika student- och högskoleorgan under den tiden.