Krönika 40 per 200703 – vi blickar framåt 

Coronaviruset har lagt en våt filt över världen och idrotten kommer inte undan restriktioner. Vi har försiktigt börjat närma oss ett normalare samhälle och när vi nu tar semester, när vi alla en förhoppning om att säsongen skall kunna börja någorlunda normalt till hösten. Att lägga sig ner och vila ligger inte för en handbollare….

 

Alla inställda cuper och event har lett till att vi handbollare haft haft mer tid. Tid till eftertanke och reflektion. Tid till världens längsta försäsong. I mitt fall har det även blivit att testa nya grejer. Tillsammans med mina kompisar Bjarne Persson och Johan Zanotti har vi startat en Handbollspodd. https://anchor.fm/handbollspodden  Det är en ren fritidsgrej som inte har med jobbat på Skånes Handbollsförbund att göra men eftersom ämnet är handboll finns det naturligtvis beröringspunkter med arbete. Det är väldigt roligt att ta del av den feedback vi får och jag tror helt säkert att man som ledare, förälder, spelare, domare, förening har stor nytta av att höra vad alla de intressanta gästerna har att säga om vår älskade sport. 

 

I Skånsk handboll har vi en hel del på gång. Det blir väldigt kul att få jobba mer med Camilla Rohlén som jag och Bjarne redan känner väl efter flera olika samarbeten.  Vi har mycket roligt att se fram emot och Hand The Ball under Jennie Linnells centrala ledning blir en härlig vitamininjektion för svensk handboll. Camilla har under året jobbat med Handboll fitness och det är något vi kommer fortsätta jobba med och ser en stor potential i! Finns en del likheter i tänket mellan Hand The Ball och Handboll fitness men olika målgrupper.

 

Häromdagen blev det också klart att vi kommer att få två landskamper i Skåne i början av oktober. Vi hoppas att vi kan få lov att ta in publik, men alldeles oavsett är det väldigt kul få våra världsstjärnor på Skånsk mark!

 

Vi jobbar också med olika projekt.  Jämställdhetsprojektet under Kristiina Pekkola är igång och vi har satt ihop en underbar referensgrupp som under hösten kommer att jobba med handlingsplan! Vi har även en ledarutbildning med Mattias Andersson som börjat i rykande fart!!

 

Omorganisationen av förbundet har gått vidare och bland annat lett till nya personer i styrelsen och i kommittéer. Vi testar också lite nyheter på Tävlingssidan som du kan läsa om här: http://skanskhandboll.se/2020/04/15/nyheter-inom-tavling-20-21/

 

 

För övrigt kan man ur ett skånskt perspektiv konstatera att vi återigen ser ut att öka antalet seriespelande lag vilket är mycket glädjande. Vi vet ännu inte exakt summorna dår 7-åringar inte anmälts ännu men vi ser att siffrorna pekar på att vi återigen växer. I en värld där lagidrotterna tappar mark känns detta otroligt roligt och viktigt!

 

Nu kommer de flesta av oss att ha semester. Det blir skönt med avkoppling ett tag för att ladda batterierna inför den kommande säsongen!  Vi hoppas träffa en del av er på Seriekonferenserna som är planerade i slutet av Augusti.  i början av augusti vet vi om vi kan genomföra dem och mer info kommer ut då. Det kan bli en väldigt viktigt avstamp för Skånsk ungdomshandboll!

 

Jag vill passa på att önska er alla en Skön sommar!

 

Forza Skånsk handboll. Vi ses i vimlet!

 

Emme Adébo,

Utvecklingsansvarig Skånes Handbollförbund