#Schysstmatch – du har varit en schysst spelare idag!

Vi vill tillsammans med andra stora lagidrottsförbund i Skåne göra matchmiljön ännu tryggare och glädjefylld för spelare, ledare, domare och föräldrar. Vi tror att skillnad kan skapas genom aktiva handlingar innan och efter matchen som får spelare, föräldrar och ledare att tänka till och fundera över sitt eget och andras beteende.

Kortet ”Schysst spelare” lyfter fram goda beteenden och föredömen på plan. Det går till en spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt under matchen i respektive lag, och spelaren väljs förslagsvis ut av motståndarlagets ledare. Det delas ut av motståndarlagets ledare i samband med att lagen tackar varandra efter matchen. Ni väljer själva hur högt upp i åldrarna ni vill använda kortet, vi rekommenderar er att använda det åtminstone upp till 14 år.

En schysst spelare är en spelare som…

… har en positiv attityd mot medspelare, motståndare och domare

… har ett vårdat språk och kroppsspråk på plan

… ber om ursäkt om man råkar göra någon illa

… lyssnar på sin tränare

… inte försöker påverka domarens beslut.

Tips till er som ska välja ut en schysst spelare:

Ta gärna hjälp av en förälder på plats som får uppgiften att utse en schysst spelare, om ni känner att det är svårt att som ledare även fokusera på denna del. Ni kan även prata med motståndarnas ledare och låta de utse någon i egna laget som de tycker förtjänar utmärkelsen. Det viktigaste är att ni gör klart förutsättningarna redan innan matchen.

Korten finns på vårt kontor from måndag!

Låt oss jobba för att förbättra matchmiljön!

PS Vi har fortfarande Rosa Matchvärdströjor kvar på kontoret om någon förening behöver fler!