Coronainformation 29/4

Igår den 28/4 kom Folkhälsomyndighetens besked om att man inom vissa ramar tillåter barn- och ungdomar födda 2002 och senare att spela matcher utomhus.

Läs mer på https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/april/barn-och-unga-kan-spela-matcher-utomhus/

För oss i Skåne innebär det dock i nuläget inte att det är fritt fram att spela matcher, eftersom vi under större delen av pandemin har haft regionala restriktioner som fortfarande är gällande. Vi inväntar närmare besked från Region Skåne. Uppdatering kommer enligt uppgift ske under dagen på 1177.se. Vi ber er avvakta med att boka matcher tills ni fått ny information.

Om det blir så att utematcher tillåts är frågan hur man definierar lokalt motstånd. Där säger RF SISU Skåne följande; Gällande lokalt och begränsat resande, så kommer ingen exakt avgöra vad som är lokalt, eftersom geografin är olika och förutsättningarna varierar för respektive idrott. Medskicket är att agera ansvarsfullt och inte resa mer än nödvändigt. Det finns exempelvis idrotter som har långt till närmsta motståndare, och andra som har dem i närområdet. Får vi ett förtroende och skall vi hantera det ansvarsfullt.

Frågor från föreningar besvaras av bjarne@skanskhandboll.se